Španělské olivové oleje jsou oblíbené snad po celém světě

Kdo by neznal Andalusii, León nebo Kastilii? Historické části země, která nabídne slunce, písečné pláže, pohodu a klid, ale také býčí závody a v neposlední řadě pak olivové háje, snad kam až jen oko dohlédne. Když dáte šanci španělské kuchyni, určitě se nezklamete – umí být trochu pálivá, ale stejně tak snadno stravitelná a plná barev. Aroma pak dokresluje pár kapek olivového oleje, ať už se jedná o těstoviny, grilované ryby nebo omáčky a polévky, neboť právě perla z olivovníků má tedy vskutku všestranné využití.

Pochutnat si a poznat nové, to je cílem

Dopřát si něco, co jste ještě nezažili? Jistě, potom se nabízí Nobleza del Sur, unikátní svět olivových olejů, který prostě musíte poznat! Designové lahvičky, v nichž se tento špičkový extra panenský olivový olej ukrývá, mohou nepochybně vyniknout i jako pěkný dárek pro členy rodiny nebo dobré známé. Elegantní balení zaujme na první pohled, ale pozadu nezůstává ani chuť, stejně jako ovocné aroma, které vám krásně provoní celou kuchyni. Jinak řečeno, harmonie pro všechny smysly, požitek z každé kapky, bude vám ctí takový výrobek poznat… Arbequina je jemnou odrůdou, která doladí grilované ryby nebo listové zeleninové saláty, ovocné saláty, omáčky. Zlaté medaile z mezinárodních soutěží jsou pro tyto andaluské prémiové olivové oleje samozřejmostí, tradice už od roku 1640 mluví za vše! Když nějaký výrobce přežije na trhu takřka čtyři století a má před sebou i nadále zajímavou budoucnost. Druhým zajímavým olivovým olejem je Centenarium Premium. Je vyroben z odrůdy Picual, která patří k velmi oblíbeným napříč celým Španělskem. Dobře se kombinuje se zeleninovými saláty, drůbežím masem, lososem, tuňákem, pizzou, těstovinami nebo rizotem či paellou. Můžete jej zkusit i s tvrdšími typy sýrů, ale také dezerty z čokolády nebo čokoládovou zmrzlinou, dá se tedy říci, že se hodí snad naprosto ke všemu. Právě z říjnové sklizně míří na váš stůl to nejlepší ze Španělska.

Publikováno: 22. 07. 2020

Kategorie: Ostatní

Autor: Ema Nováková