Smažte bez tuku, horkým vzduchem!

Ke zdravému životnímu stylu smažená jídla úplně nepatří. Přesto je máme rádi a tak si čas od času zahřešíme, i když víme, že bychom neměli. Smažení bez tuku je skvělým řešením, jak si dopřát oblíbená jídla ve zdravější podobě.

Zdraví na prvním místě

Smažená jídla milují dospělí i děti. Když si je dáme jednou za čas v rozumném množství, nejspíše nám to zas tak neuškodí. Problém ale bývá právě v tom, dát si je jen občas a jen v malém množství. Smažené maso, houby, zeleninu i jen obyčejné hranolky nebo krokety zbožňujeme, mezi zdravá jídla ale nepatří. Obsahují hodně tuků i kalorií, našemu tělu nepřináší nic dobrého, naopak zvyšují riziko cévní mozkové příhody, cukrovky, obezity nebo srdečních onemocnění. Smažit ale můžete i jinak, než jen vhozením potraviny do velké vrstvy rozpáleného oleje.

Fritujte bez tuku

Na smažení a fritování je nezdravý především způsob přípravy. Když ale použijete jen minimální množství tuku, můžete si svá oblíbená jídla dopřát ve zdravější verzi. Teplovzdušná fritéza Orava nabízí revoluční přípravu jídla téměř bez tuku, proces smažení, pokud se tomu tak dá stále říkat, probíhá v horkém vzduchu a nikoli ve vrstvě tuku. Toho použijete jen trochu při potření potravin a pak už se o vše postará samotná fritéza. Cirkulující horký vzduch potraviny připraví rychle a šetrně, jen s malým množstvím oleje. Třeba na hranolky ho budete potřebovat jen necelou polévkovou lžíci. Velký koš s nepřilnavým povrchem a integrovanou rukojetí má objem 2,5 litru a tak bez problémů zvládne oběd pro celou rodinu. Fritéza je rychle nahřátá a připravená k použití, teplotu lze regulovat od 90 do 200 stupňů. Nastavitelný časovač i zvuková signalizace usnadní používání. Zdravá příprava oblíbených smažených jídel minimalizuje množství použitého tuku a tak si můžete řízek, hranolky nebo třeba smažené žampiony dopřát mnohem častěji.

Publikováno: 11. 01. 2020

Kategorie: Zdraví a krása

Autor: Ema Nováková